Quantcast
Channel: Dr. Bogdan Fondrea
Viewing all articles
Browse latest Browse all 281

Urmarile unui tratament de canal incorect

$
0
0

Din pacate, dupa un tratament de canal incorect, nu prea te doare nimic si nici nu se “umfla”. Nu stii daca este corect sau nu si probabil crezi ca totul e ok. Problema este ca, din cand in cand, poate mai simti ceva pe acolo, dar am invatat atat de bine sa nu dam atentie semnalelor pe care corpul nostru ni le da, indopandu-ne de cele mai multe ori inutil cu antibiotice, incat aceste semnale trec pe langa noi complet ignorate. Citeste si: http://drfondrea.ro/2015/02/atunci-cand-corpul-ne-inseala/

Poate ajungi la un medic ce iti cere o radiografie panoramica. Poate ajungi la un medic ce identifica pe radiografia ceruta problema si ti-o aduce la cunostinta. Poate ajungi la un medic ce NU considera ca schimband coroanele metalice cu unele de zirconiu, totul va fi ok. Poate intelegi ca este sanatatea ta in joc. Poate intelegi si faci ceea ce trebuie. Citeste si: http://drfondrea.ro/2013/10/importanta-radiologiei-in-stomatologie/

De cele mai multe ori un tratament de canal incorect ce a dat infectii in os poate fi refacut si infectia din os va disparea in cateva luni. Doar ca, din nefericire, uneori asta nu e asa de simplu si nici nu e posibil. Uneori infectia e atat de avansata incat o abordare chirurgicala este obligatorie. Pozele ce urmeaza ilustreaza, poate prea dur, aceasta nefericita situatie. Din pacate, NU e un caz unic. Citeste si: http://drfondrea.ro/2009/03/cum-sa-vezi-cand-un-tratament-de-canal-e-corect/

operatie dinti

POZA 1 (de la 1 la 6) si POZA 2 (de la 7 la 13)

  1. radiografia panoramica in care se vad tratamentele de canal incorecte, si petele mari si negre din os de la varful radacinii dintilor. Acelea sunt infectii. Ai mai sus linkul in care poti citi despre cum sa vezi cand un tratament de canal e corect.
  2. analiza 3D (computer tomograf) a fost urmatoarea analiza ce am cerut-o pentru a vedea tot si a evalua abordarea cazului. Un plan bun este esential.
  3. s-au indepartat lucrarile vechi si pivotii metalici pentru a avea acces la canalele dintilor.
  4. incepe operatia
  5. indepartarea primului tesut infectat din os
  6. indepartarea tesutului infectat din partea dreapta
  7. osul a fost curatat si eliberat de tesut infectat. Se vad zonele mari de tesut pierdut.
  8. urmeaza tratarea mecanica si chimica a canalelor radacinilor. S-a efectuat si rezectia apicala. Canalele au fost inchise cu gutaperca si MTA.
  9. partea stanga a fost reconstituita cu material de aditie (os).
  10. toate defectele osoase au fost corectate cu material de aditie si membrane.
  11. sutura finala.
  12. asa arata tesuturile infectate indepartate. Ele sunt goale. In os erau baloane pline cu puroi. Se vede marimea lor fata de chibrituri.
  13. radiografia de control dupa interventia de doua ore.

chirurgie stomatologieCam asta a fost tot. Urmeaza realizarea lucrarilor provizorii si asteptam vindecarea pentru a realiza si coroanele finale. Asa cum am mai spus-o, sa nu punem carul inaintea boilor! Intai sanatos si apoi frumos!

Bogdan Fondrea – www.dentaldesign.ro

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 281

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48