Quantcast
Channel: Dr. Bogdan Fondrea
Viewing all articles
Browse latest Browse all 281

Zirconiu in stomatologie

$
0
0

Zirconiul a devenit rapid materialul de elecție pentru realizarea coroanelor dentare în stomatologie. Acest material este utilizat pentru realizarea coroanelor dentare, punților dentare, dar și în implantologie. Acest lucru se datorează calităților inegalabile ale acestui material: estetică, biocompatibilitate și rezistență.

Precizia lucrării din zirconiu este garantată de realizarea structurii interne de către computer, prin tăierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu. Datorită adaptării extrem de precise a coroanelor de zirconiu, ele pot fi cimentate cu materiale biocompatibile care nu produc iritații pulpare. Tehnologia sofisticată utilizată pentru realizarea lucrărilor din zirconiu, precum și faptul că zirconiul de calitate este scump fac ca prețul unei coroane de acest tip să fie ridicat. Zirconiul este un material de calitate obținut printr-un proces tehnologic complex, iar calitățile sale justifică pe deplin prețul ridicat.

zirconiu

Zirconiul are o transluciditate similară cu cea a dinților naturali, ceea ce sporește efectul estetic. Datorită absenței suportului metalic, lumina este reflectată de o coroană de zirconiu la fel ca la un dinte natural. Astfel, zirconiul are cel mai bun efect din punct de vedere estetic, ceea ce este foarte important dacă noile coroane sunt localizate la nivelul dinților frontali și mai ales dacă ele se vor învecina cu dinții naturali.

O altă calitate majoră a zirconiului este absența coroziunii. Astfel, reacțiile gingivale cum ar fi lizereul (dunga cenușie) din jurul marginii coroanelor metalo-ceramice nu mai apar. De asemenea, lipsește gustul metalic atât de deranjant. Riscul de alergie în cazul zirconiului este nul. Nu există pacienți alergici la acest material, este biocompatibil și bioinert.
Oxidul de zirconiu este un material foarte rezistent, utilizat de exemplu în medicina generală pentru proteze de sold. Rezistența deosebită la presiune îl face capabil să suporte solicitările masticatorii și uzura zilnică fără a se fractura.

De asemenea, coroanele de zirconiu sunt mai ușoare decât cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrări protetice se realizează mult mai repede. Acest lucru este foarte important în special în cazul punților dentare cu multe elemente. Zirconiul este considerat cel mai biocompatibil material pentru restaurările protetice și este supranumit „materialul mileniul III”.

Dr. Andreea Milos – Stomatologie Generala


Filed under: adevarul, aesthetic dentistry, albire dentara, aparate ortodontice, composite filling, dental cavity, dentaldesign, dentisti, Estetica dentara, ortodontie, Rezultate Tagged: blog stomatologic, carie, ceramice, clinica dentara, coroana dentara, coroziune dentara, Dental Design Timisoara, dinte stricat, dinti, dinti naturali, estetic, implant, inlocuire dinte, intreaba un medic, material, medic stomatolog, medicina, oxid, pret coroana dentara, pret implant dentar, produc, reactie gingivala, zambet, zirconiu

Viewing all articles
Browse latest Browse all 281

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48